Jeppe Bundsgaard

Steder til brug i undervisningen

Søgning på kendte steder (se evt. den søgemaskineemu, der søger i udvalgte uddannelsessteder)

Fagenes Infoguide · Fagenes Infoguide er en samling af "kvalitetssikrede henvisninger" til undervisningsrelevant materiale på nettet. Hvad det "kvalitetssikrede" består i er uklart.

EMU · Elektronisk mødested for undervisningsverdenen. Med online-undervisningsmaterialer, søgemaskine, henvisninger osv.

Skolernes Databaseservice · SkoDa. En grundsamling af databaser, som lærere og elever kan benytte i forbindelse med undervisningen. SkoDa kræver abonnement (prøv med dit adgangsnavn og -kode til SkoleKom). Herunder:

Thinkquest.dk · International konkurrence om udvikling af hjemmesider. Elever skal i grupper udarbejde web-materialer af undervisningsmæssig værdi.

Kidlink.dk · KIDLINK er en global upolitisk organisation, som har til formål at skabe dialog mellem børn og unge verden over via Internet. KIDLINK på dansk er resultatet af et samarbejde mellem Undervisningsministeriet, UNI-C og en række frivillige, hovedsageligt lærere.

SkoleKom · SkoleKom er Danmarks største dialogforum, hvor du kan deltage i faglige og pædagogiske diskussioner.

Undervisningsministeriet · Ja, hvad er mon det? Herfra er mange henvisninger - og lidt svært at finde rundt.

Learning Lab Danmark (LLD) · Learning Lab Denmark er et forskningsbaseret eksperimentarium, som skal gennemføre en række eksperimenter med læring og kompetenceudvikling i virksomheder (private som offentlige), uddannelsesinstitutioner og organisationer. Gennem disse eksperimenter skal Learning Lab så at sige udvikle videnskaben om, hvordan virksomheder, institutioner, organisationer og mennesker lærer og udvikler viden og nye kompetencer.

Fagenes Hjemmeside · Her er oplysninger om vejledninger, undervisning, prøver, informationsteknologi, faglige fora, efter- og videreuddannelse, aktuelle temaer, undervisningsforløb, faglig/pædagogisk udvikling mv. Undervisningsministeriets fagkonsulenter er redaktører på hjemmesiderne.

Danmarks Pædagogiske Bibliotek · Danmarks Pædagogiske Bibliotek er hovedbibliotek for Danmarks Pædagogiske Universitet. På siden findes dansk artikelbase, søgning i DPBs bøger og henvisninger til en række andre baser mm.

Den topuklede kamel · Forslag til undervisningsforløb fra Københavns Kommune. Konkrete bud på, hvordan informationsteknologien kan anvendes i et undervisningsforløb i bestemte fag og klassetrin. Forslagene er udarbejdet af lærere på københavnske folkeskoler, seminarielærere og medarbejdere på pædagogiske institutioner under Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen i København.

Avisen i Undervisningen · Avisen i Undervisningen tilbyder materialer til undervisning i, om og med aviser til grundskolerne og ungdomsuddannelserne.

Det danske filminstitut · Ifølge filmloven er Filminstituttets hovedformål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark. På siden findes bl.a. emner som: Aktuelt om film, Cinemateket, Filmhus Århus, undervisning og formidling, biblioteker og arkiver, opslagsværker, debat.

Medietimen · Mediehusets skoleprojekt. I Medietimen arbejder lærere og elever med aktuelle samfunds- og kulturtemaer. I projektet formidler skolerne deres viden og synspunkter efter journalistiske principper til avis, magasin, tv, radio og internet. Mededietimen henvender sig til folkeskolens afgangsklasser.

Tegneseriemuseet · Tegneseriemuseets web-site er tænkt som et interaktivt leksikon - et spind af indbyrdes forbundne artikler, hvis indhold skal udvide forståelsen for og kendskabet til tegneserieudgivelser i Danmark og til dansk tegneserietradition. Information, underholdning, forskning, debat, en forbindelse til en verden af tegneserier.

Nielsen Litteratur Information · Nielsen Litteratur Information er en systematisk linkssamling, der leder frem til centrale ressourcesteder på nettet vedrørende skønlitteraturen. Den har de almene emnekatalogers litteraturindgange med, og guider derudover frem til informationer om forfattere, litteraturhistorie, anmeldelser, skønlitterære tekstarkiver m.m.

Silkeborg Biblioteks guide til litteratur på nettet.

www.projektopgaven.dk · Et fornemt stykke elektronisk vejledning for elever i at skrive projektopgaver.

Kunnskapsnettet. Pedagogisk fokus · Norsk. Kunnskapsnettet skal bl.a utvikle et felles nettsted, eller en nasjonal port, for all fleksibel utdanning i videregående regi.

Flere links! En seminarie-infoguide udarbejdet af Tom Carlsen og Lars Onslev.

Kommercielle sites

Skolemedia · SkoleMedi@ udvikler, producerer og sælger digitale undervisningsmidler

Mikro Værkstedet · Mikro Værkstedet er et 100% dansk ejet aktieselskab, der har specialiseret sig i at levere varer og tjenesteydelser til de danske skoler og undervisningsinstitutioner indenfor informationsteknologi.

Søgning fra søgemaskine

Robotter

Robotter er computere, der går gennem nettet ved at følge links. Derved kommer de en del igennem - men langt fra alt. Hver gang de finder en ny side copierer de (dele af) den til deres egen hukommelse. Deri søger du. Læs evt. min artikel bl.a. om søgemaskiner i Folkeskolen nr. 7, 2000.

www.Altavista.dk

www.HotBot.com

www.Google.com

www.Excite.com

www.Go.com - Tidligere InfoSeek.

www.Lycos.com

www.WebCrawler.com

www.fastsearch.com

www.northernlight.com

www.dmoz.com

www.metacrawler.com

www.invisibleweb.com

www.askme.com

www.Deja.com/usenet · Deja.com/usenet finder indlæg postet på usenet - der, hvor diskussionsgrupperne ligger. På Deja News kan du også selv oprette diskussionsgrupper osv.

FTP search (www.ftpsearch.ntnu.no) · FTP betyder file transfer protocol - FTP search finder filer, der kan downloades.

Registre

Registre er oversigter over hjemmesider. Folk, der har en hjemmeside meddeler det til disse registre - som så (måske) indplacerer dem i deres register. Her kan søges på emner - men det er ikke sikkert at alle en hjemmesides emner kan listes op i registret - så her er det altså langt fra sikkert, at man henvises til alle de relevante sider.

www.jubii.dk

www.kvasir.dk

www.yahoo.dk

www.yahoo.com

Tilbage til forsiden

Denne side er sidst opdateret den 2. november 2000.
Har du konstateret fejl eller mangler? Kontakt mig!